Artistit

Risto

Risto on yksi kaikkien aikojen parhaita rock-yhtyeitä ikinä. Vuonna 2002 perustettu, kymmenvuotisjuhlansa unohtanut rocktähteydestä piittaamattomien avohoitopotilaiden yhteisö julkaisi neljännen studioalbuminsa nimeltä Risto II loppuvuodesta 2013. Yhtyeen keulahahmo pokkasi jossain välissä myös Teosto-palkinnonkin.

Suistamon sähkö

Suistamon Sähkö on riehakasta reivimeininkiä, syntetisaattorin surinaa, räppijulistusta ja neuvostovalmisteista paljepeliä suosiva genrehybridi. Yhtyeen primitiivisen alkuvoimainen rytmimaailma liikkuu ennakkoluulottomasti etnoteknon ja hiphopin maailmoissa tuottaen yleisölleen vallatonta ja kokeellista tanssimusiikkia. Suistamon Sähkö on julkaissut kolme kokopitkää albumia: debyytti Suistamon Sähkö 2015, Etkot, pectopah ja etnoteknoa 2018, sekä viimeisin Varokaa! Hengenvaara keväällä 2021. 

Antti Autio

Antti Autio on yksi Suomen rakastetuimmista uuden polven laulaja-lauluntekijöistä. Autio soittaa yhtyeensä kanssa raikkaaseen ja vahvaan laululyriikkaan sekä polveilevaan kitarointiin pohjautuvaa suomenkielistä musiikkia. Voimakkaat ja vilpittömät kappaleet kaipuusta ja rakkaudesta ovat lumonneet kuulijat ympäri Suomen. Ahkerasti keikkailevan artistin intensiiviset ja tunnelmalliset konsertit ovatkin useasti myyneet loppuun. Autiolla on poikkeuksellinen kyky vangita kuuntelija tilaan, jossa ajantaju sumenee. Aution kehutut pitkäsoitot “Minä tuon mukanani sateet” (2017), “Pihalla tuulee taas (2019), ja tuorein “Kaikki talot huojuu” (2022) ovat vakiinnuttaneet artistin aseman Suomen musiikkikentällä. Neljäs albumi “Täällä sinua kaivataan” julkaistaan 9.2.2024.

Maustetytöt

Maustetytöt on suomalaisen popin omintakeinen suunnannäyttäjä. Tarttuvat melodiat yhdistettynä arkirealistisiin sanoituksiin ovat vastustamaton yhdistelmä, jossa on kaikille jotain tuttua. Maustetyttöjen loppuunmyydyt keikat, kultalevyt ja Emmat ovat vakiinnuttaneet Maustetyttöjen aseman yhtenä Suomen suosituimmista yhtyeistä. Maustetyttöjen uusin ja paras albumi “Maailman  onnellisin kansa” julkaistiin vuonna 2023.

Laura Moisio

Laura Moisio kulkee omaa tietään kotimaisen musiikin kentällä. Hänen kappaleissaan omintakeiset sanoitukset yhdistyvät pettämättömään melodiatajuun.  Maamme arvostetuimpiin nuoren polven lauluntekijöihin lukeutuva Moisio on julkaissut viisi studioalbumia, joista viimeisin, Vieras maa ilmestyi alkuvuodesta 2023.  Moision albumit ovat olleet arvostelumenestyksiä, minkä lisäksi kakkoslevy Ikuinen valo oli ehdolla sekä Teosto-palkinnon että Kriitikoiden valinta – Emman saajaksi 2016.

22-Pistepirkko

22-pistepirkko on vuodesta 1980 lähtien samalla kokoonpanolla sekä myötä- että vastamäessä toiminut, myös Suomen autotallirockin kummisedäksi kutsuttu yhtye. Lokakuussa 2022 julkaistiin albumillisen uutta musiikkia, loistava albumi ”Kind Hearts Have a Run Run”.

Henrik Illikainen
Tiisu Show

Tiisu on tarttuvaa ja värikästä suomirockia soittava yhtye, joka on loistavan livebändin maineessa. Yhtyeen uusin albumi ”III” ilmestyi tammikuussa 2022 ja sai hyvän vastaanoton medioilta. Bändi on tunnettu myös mm. kappaleistaan ”Elämältä turpiin sain” sekä ”Tänään sä musta hullaannut”, jotka molemmat ovat nousseet suomalaisten radiokanavien viidentoista soitetuimman kappaleen joukkoon. Yhtye on tähän mennessä julkaissut albumit “Elämän Koulu” (2015), “Tänne ei jää kukaan” (2017) ja ”III” (2022). 

Tommi Liimatta & Herttomiehet

Tommi Liimatta & Herttomiehet on trio, joka esittää omia ja Tommi Liimatan soololevyjen kappaleita. Absoluuttinen Nollapiste -yhtyeestäkin tunnettu muusikko-kirjailija Liimatta perusti Herttomiehet basisti Jorma Ahlqvistin kanssa kesällä 2019. Duon ensikeikka Helsingin Herttoniemessä onnistui ja syksyllä he pyysivät rumpaliksi Teemu Eskelisen.